fbpx
Ga naar de inhoud

Parket met vloerverwarming

Sfeervolle warmte met een houten parket vloer

Ontdek het comfort van parket met vloerverwarming

Parket met vloerverwarming biedt een heerlijke ervaring. Het comfortabele gevoel van vloerverwarming past perfect bij de warme ambiance van een houten parketvloer. Het is echter een wijdverspreid misverstand dat houten vloeren niet geschikt zijn voor vloerverwarming. Van den Dongen legt al vele jaren probleemloos verschillende soorten parketvloeren in combinatie met vloerverwarming, zelfs in nieuwbouwappartementen en woningen waar vloerverwarming standaard in de dekvloer is geïnstalleerd. Een groot voordeel hiervan is dat er geen storende radiatoren aanwezig zijn, waardoor je nog meer kunt genieten van de prachtige parketvloer.

Ontdek het comfort van vloerverwarming, waarbij de warmte direct vanaf de vloer komt zonder stoffige luchtcirculatie langs het plafond. Bijna elke situatie is geschikt voor parket in combinatie met vloerverwarming. In onze showroom in Goes vind je diverse vloeren die perfect passen bij vloerverwarming, vloerkoeling en aardwarmte. Let op: het leggen van parket op vloerverwarming vereist expertise en speciale producten. Kom gerust langs in onze showroom voor gedegen advies, of lees de veelgestelde vragen en antwoorden over vloerverwarming.

Mogelijkheden in parket met vloerverwarming

Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in parketvloeren met vloerverwarming, zowel op het gebied van kennis als systemen. Om ervoor te zorgen dat de warmte goed wordt doorgegeven, adviseren wij het gebruik van meerlaagse parketsystemen in plaats van massieve hardhouten planken. Deze systemen bestaan uit meerdere lagen hout en plaatmateriaal, met een duurzame hardhouten toplaag die meerdere keren kan worden geschuurd. Door deze meerlaagse systemen met een warmtebestendige lijm op de dekvloer te verlijmen, worden ze stabieler en wordt de werking van het hout tot een minimum beperkt. Bovendien zorgt deze methode voor een betere overdracht van de warmte, aangezien deze direct aan het hout wordt doorgegeven.

Waar wij extra op letten met het plaatsen van parket met vloerverwarming:

  • De warmte moet door de houten vloer heen kunnen;
  • Het toegepaste vloersysteem moet tegen vloerverwarming kunnen;
  • Het hout moet speciaal gedroogd zijn.

Bezoek vandaag nog onze showroom en ontdek de eindeloze mogelijkheden van parketvloeren in combinatie met vloerverwarming. Ons toegewijde team staat voor je klaar om je persoonlijk te begeleiden en je kennis te laten maken met een uitgebreide selectie prachtige vloeropties. Ervaar zelf het ongeëvenaarde comfort en de hoogwaardige kwaliteit van onze meerlaagse parketsystemen die perfect geschikt zijn voor vloerverwarming.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak hier direct een afspraak met een expert in onze showroom in Goes