fbpx
Ga naar de inhoud

Parket renovatie en onderhoud

Voor een levenlang plezier van jouw vloer

Een tweede leven voor vloer met een parket renovatie

Geef je parketvloer een tweede leven met onze professionele parket renovatie en onderhoudsdiensten. Of je nu wilt afrekenen met krassen, vlekken of slijtage, ons ervaren team staat klaar om je parketvloer te herstellen en te vernieuwen. Met onze hoogwaardige service en aandacht voor detail zorgen we ervoor dat je parketvloer weer straalt en zijn oorspronkelijke uitstraling terugkrijgt. Ontdek vandaag nog hoe we je parketvloer kunnen transformeren en laten herleven met onze uitgebreide renovatie- en onderhoudsdiensten.

Beschadigingen repareren

Diep beschadigde vloerdelen en plinten worden vervangen met nieuwe delen. We werken ze met oog voor detail af tot ze naadloos overgaan in de bestaande parketvloer.

Borstelen en schuren

Door jouw houten parket vloer grondig te borstelen of op te schuren laten we de natuurlijke textuur en kleur van het hout weer stralen.

Afwerken en tinten

Bescherm jouw parketvloer tegen vocht en beschadigingen met een olie, wax of laklaag. Daarnaast kun je met het afwerken jouw vloer tinten of kleuren.

Hoe gaat een parket renovatie te werk?

Een vloerrenovatie is een zorgvuldig proces dat bestaat uit verschillende stappen om je parketvloer weer in optimale staat te herstellen. Allereerst voeren we een grondige inspectie uit om de conditie van de vloer te beoordelen en eventuele schade of problemen te identificeren. Vervolgens stellen we een plan op dat specifiek is afgestemd op jouw vloer en wensen. Tijdens de renovatie kunnen we beschadigingen repareren, de vloer schuren om oude afwerklagen te verwijderen en een glad oppervlak te creëren, en de vloer afwerken met een gekozen behandeling, zoals lakken of oliën.

Afhankelijk van het de staat van het parket kunnen we met twee personen zo’n 50 m² parketvloer per dag renoveren. Wanneer we de parketvloer afwerken met een laklaag is het belangrijk dat deze de tijd krijgt om goed te drogen. Je kunt de parketvloer dan na ongeveer 3 weer gebruiken. Wil je meer weten over wat de beste opties zijn voor jouw parketvloer en hoelang de renovatie zal duren? Maak dan vooral een afspraak in onze showroom te Goes om de opties door te spreken.

Tips om jouw houten parketvloer mooi te houden

Een kwalitatieve houten parketvloer kan wel een leven lang mee gaan, op voorwaarde dat je er goed voor zorgt. Naast het regelmatig laten opfrissen en onderhouden van jouw parketvloer om de afwerklagen bij te houden en kleine krasjes en deukjes op te vullen kun je deze tips volgen om jouw parket langer mee te laten gaan.

Regelmatig schoonmaken

Stofzuig of veeg je parketvloer regelmatig om stof, vuil en zand te verwijderen. Dit voorkomt krassen en slijtage.

Bescherm tegen krassen

Plaats viltglijders onder meubels en gebruik vloermatten bij de ingangen om vuil en grit op te vangen.

Vermijd vocht

Hout kan gevoelig zijn voor vocht, dus veeg gemorste vloeistoffen direct op. Gebruik ook geen dweil die te nat is.

Maak nu een afspraak en ontdek de mogelijkheden

Maak hier direct een afspraak met een expert in onze showroom in Goes