Industrieel authentiek

Slot Oostende - Goes

Bij de restauratie van Slot Oostende in Goes was de ambitie iets daadwerkelijk unieks te ontwikkelen. Ieder detail draagt hieraan bij: van de kroonluchter van hertengeweien tot de authentieke wandkleden in de zaal. Een belangrijk stuk beleving zit in de bierbrouwerij. De grote ketels waar je niet omheen kunt en de doorzichtige buizen waardoor je de mout voorbij ziet komen. Alles in het pand is hergebruikt en gerestaureerd, om zoveel mogelijk van de oude sfeer te behouden. Plaatselijke kunstenaars zoals Barre Verkerke lieten alle elementen (tot aan de handdrogers in het toilet) aansluiten op het geheel.

FOTOGRAFIE: CHARLES LINSEN

De industrieel-authentieke ambiance van Slot Oostende is in het gehele pand zorgvuldig doorgevoerd. De vloer zelf was ook een heel bepalend element in het geheel. Deze moest passen bij het klassieke van het slot, maar ook bij het industriële van de brouwerij. Voor het juiste effect was het essentieel dat de houten vloer zónder vloerplinten zou worden gelegd in dit historische gebouw met enkel kromme muren. Daarnaast moesten alle trappen worden uitgevoerd in hetzelfde hout waarbij antislip-strips werden ingefreesd. Er werd bovendien een speciale constructie gemaakt waardoor de trappen geen geluid maken.

 

FOTOGRAFIE: CHARLES LINSEN

voor de actuele openingstijden i.v.m. vakantie, klik hier