fbpx
Ga naar de inhoud

Dineren vanuit een ander perspectief

Dineren vanuit een ander perspectief. Het is de gedachte achter het ontwerp van Codium, het recent geopende restaurant in het voormalige deurwaarderskantoor aan de Vlasmarkt in Goes. Ontwerper Anouk van de Sande gaf zowel de huisstijl als het interieur vorm: “In het ontwerp komen heel veel perspectieven samen: vanuit chefkok Wouter, onder het wateroppervlak, verschillende oogpunten en optische ontwerpkeuzes. Zowel in het menu als in de inrichting worden de zintuigen verrast door unieke contrasten en overgangen in smaak. Dit zal nieuwsgierigheid opwekken zodat de klant terugkeert om het restaurant vanuit een andere hoek te beleven.”

Lees verder onder de foto’s

Bekijk alle interieurprojecten

Codium is een zeewier – symbool voor de lokale ingrediënten waar de keuken mee werkt. Het is het eerste restaurant van Chefkok Wouter Kik en sommelier Jean-Luc Etienne. De keuken is fris en licht met diepe smaken en veel aandacht voor wijn en wijn-spijs combinaties. “Het interieur volgt de gastronomische beleving van het menu. De verschillende secties kennen elk hun eigen beleving en verhaal – gekoppeld aan karakteristieke elementen van de kaart zoals smaak, kwaliteit en herkomst.” “De muren en plafond zijn bekleed met wierige cactussen in hangpotten. Je waant je tussen het zeewier, alsof het licht binnen sprankelt vanaf het wateroppervlak. De donkergroene muren worden doorbroken door latten tot aan het plafond. De latten tonen vanuit verschillende hoeken een andere kleur en spelen zo met de ruimte.”

Van den Dongen mocht in dit interieur zowel het rozige Canadees eikenparket als de unieke tafels en overig meubilair verzorgen. “Prachtig contrasteren de tinten donkergroen met de licht rozige zandkleur, als omlijsting van een matzwart tafelblad als canvas voor het slanke bestek en verfijnde servies. De stoelen van het Italiaanse merk Pedrali zijn uitgevoerd in donkergroen, roodbruin en crème. Door het frame een gelijksoortige kleur te geven oogt de stoel minimalistisch en chique zonder te kort te doen aan kleur. De diepe aardse ervaring van warme bloedkoraal en terra tinten met subtiele goud accenten boven een blad van hout. Met intensiteit als het toetje van pure chocolade.” Chique maar toegankelijk, tijdloos en huiselijk.

Fotografie: Pieter van der Laan

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak hier direct een afspraak met een expert in onze showroom in Goes