fbpx
Ga naar de inhoud

Krasvrij Arpa Fenix HPL met nano techniek

De familie Visser verhuisde van een fraai appartement in het bekende Vopak Gebouw in Rotterdam naar een vrijstaand huis in de waterrijke wijk het Goese Meer. Waar ze eerst vanaf de 13e verdieping breed uitkeken over de Maas, ligt het zonnige terras van hun nieuwe woning nu pal aan het water, met de boot aan de eigen steiger. Ze zagen direct dat het huis uit 1995 potentie had, maar ook dat er nog veel moest worden gemoderniseerd. Visser: “De binnenkant hebben we helemaal op maat aangepast, maar de locatie met het uitzicht had alles: en daar koop je het tenslotte voor.”

 

Aan blikvangers geen gebrek in de open, lichte woning met prachtige zichtlijnen. De schets voor de verbouwing werd gemaakt door ontwerpbureau OE!, de uitwerking en detaillering van de keuken lag in handen van het team van Van den Dongen. “De keuken had in eerste instantie nog een scheidingswand met de woonkamer. Door deze geheel te verwijderen, werd een enorme ruimtewinst geboekt. Het doet daarnaast veel voor de gevoelsbeleving, de zichtlijn en openheid richting het water.”

Bekijk alle interieurprojecten

De keuken is met 6 strekkende meter kasten indrukwekkend te noemen. “De keuken is qua opbergruimte net zo groot als in Rotterdam. In de woning paste alleen geen kookeiland. Dat hebben we moeten integreren en dat is uitstekend gelukt. Verder zijn de afzuigtechniek en de kookplaat moderner.” Op het oog lijkt de hele keuken te bestaan uit ladenkasten van 90 cm breed. “Een bewuste keus, om het geheel zo rustig mogelijk te houden. Laden zijn daarbij heel functioneel en de visuele lijn in de keuken wordt niet doorbroken. Achter sommige fronten zitten overigens wel andere kastindelingen.”

 

Het strakke karakter van de keuken wordt benadrukt door het ontbreken van vingerafdrukken en krassen. “Dat is geen kwestie van poetsen maar van Arpa Fenix HPL met nano technologie. Een uniek materiaal waar je geen vingers op ziet, superhard is en waarin eventuele krassen verdwijnen als je het natmaakt en föhnt. Veel showrooms leveren dit in zwart, wij hebben gekozen voor Fenix Gray land. Een prachtige combinatie met de Amerikaans notenhouten vloer. De brede plankendelen in visgraat werden eerst geolied en daarna gelakt voor een hardere beschermingslaag. Ook dat is echt vakmanschap.”

Zet de eerste stap naar jouw droominterieur

Maak hier direct een afspraak met een expert in onze showroom in Goes