fbpx
Ga naar de inhoud

Inspirerende samenwerking

Vanaf een blanco papier je eigen droomkeuken tekenen, met niets meer dan de buitenmaten. Dat was de uitdaging die de familie Lugtenburg samen met Van den Dongen aanging. De keuken vormt het hart van hun monumentale nieuwbouwwoning, die ze ook zelf hebben ontworpen. Matthijs Lugtenburg: “In het ontwerp van onze woning heeft de keuken vanaf het begin een centrale rol gespeeld. Het moest een echte leefkeuken worden, een belangrijke plek in huis. We hebben het hele huis min of meer rond de keuken ontworpen.”

 

Toen de keuken zelf aan de beurt kwam, deden ze in eerste instantie een rondje langs verschillende leveranciers van merkkeukens. “Maar we kwamen er al snel achter dat wat wij voor ogen hadden niet zou gaan lukken met een standaardkeuken. Zo wilden we grote achterwand, een groot eiland in het midden en een kookplaat met downdraft achterkap. De gangbare oplossing voor dat laatste betekende dat we in onnodig veel kastruimte moesten inleveren. Ook wilden we de stroomvoorziening wegwerken in de kastjes, wat niet zomaar mogelijk bleek.”

Bekijk alle interieurprojecten

Bij Van den Dongen bleek dit wel allemaal te kunnen en zo werd een ‘toffe’ en inspirerende samenwerking gestart met ontwerper Cindy. “Het was wel spannend, je moet alles van staaltjes beslissen. Het werkte heel goed dat Cindy een eigen visie heeft. Je kunt een werkblad en een bepaald houtdecor wel mooi vinden, maar het is lastig beoordelen of het goed staat bij elkaar. Cindy wist ons daar goed in te begeleiden: ‘Als je dit wilt, zou ik voorstellen om het zo te organiseren’. Of ze raadde ons een combinatie gewoon af, met goede argumenten.”

 

De keuken kreeg uiteindelijk robuuste fronten (Decolegno FB67 Concreta Maloja) in een grijs-blauwe tint met een industriële structuur. De plinten en kopse kanten werden uitgevoerd in Brushed Bronze Metallic. Het krasvaste hoogglans werkblad (Neolith Steel Marengo) vormt een prachtig contrast met de stoere ruwe fronten. De keuken werd verder voorzien van onder meer een wijnklimaatkast, kookplaat met downdraft en kokendwaterkraan van Selsiuz. De inbouw PIX stopcontacten onder de kookplaat werden achter het front van de lade weggewerkt.

 

Alles bij elkaar deden ze er bijna een jaar over om de strakke, symmetrische en greeploze keuken tot in detail uit te werken. “Een leuk en interactief proces, waarbij we van twee kanten onze inbreng hadden. De indeling van de kasten heb ik bijvoorbeeld zelf bepaald, ik wilde het graag symmetrisch met de apparatuur op een bepaalde plek. Cindy inspireerde ons dan weer in de decoren, werkbladen en sierlijsten, de lampjes in het plafond of de kleur van de apparatuur waardoor het mooi geheel is geworden in de stijl die wij voor ogen hadden.”

Zet de eerste stap naar jouw droominterieur

Maak hier direct een afspraak met een expert in onze showroom in Goes