Authentieke look eigentijds verwarmd

Een vloer net zo stoer als de familie die over de hele wereld woonde maar nog altijd op dit ene unieke plekje samenkomt: het familievakantiehuis in Domburg. De familie Palthe woonde in de USA, Engeland, Singapore en Zwitserland. Om de opgroeiende kinderen het contact met hun moederland niet te laten verliezen, werden vakanties in Nederland doorgebracht. Toen de familie in 2008 terug naar Europa verhuisde werd het bezoek aan Domburg frequenter. Het loonde om te investeren in een verbouwing. “We bouwden de keuken fors uit, haalden muren weg en bouwden een open haard. De slaapkamer werd naar beneden gehaald.”

Eigenlijk werd alles ineens gedaan, waarbij ook de vloer over de hele begane grond werd aangepakt. Parket op vloerverwarming was hierbij een belangrijke wens. “Onze aannemer had op televisie gezien dat Van Den Dongen Parket erin was gespecialiseerd en inderdaad hadden we daar alle keus.” De familie Palthe viel direct voor een stoere eiken plankenvloer. De vergrijsde en handmatig verouderde vloer is net voor de eerste keer diepgaand gereinigd en in de olie gezet. Hij ziet er gloednieuw uit, maar door het leven in het hout en de oneffenheden ook authentiek. “De planken zijn een beetje ruw en ongelijk, dat stoere, daar vielen wij voor. Toen, en na 8 jaar nog steeds.”

Parket op vloerverwarming

Over parket op vloerverwarming bestaan veel vragen en misverstanden. In principe is het  heel goed mogelijk om parket op vloerverwarming te leggen – zowel op conventionele vloerverwarming als elektrische infraroodverwarming. De laatste jaren is dit laatste sterk in opkomst. Het vraagt echter wel om specialistische kennis bij een houten- of parketvloer. Hout werkt onder invloed van warmte en vocht. In nieuwbouwwoningen zit nog veel vocht in het cement, in oude huizen zien we vaak grote temperatuurverschillen door tocht. Laat u in ieder geval deskundig adviseren. Wij komen graag bij u langs om de situatie te beoordelen.