Maritieme uitstraling

De rustieke sfeer van zijn plankenvloer in de keuken liet hij doortrekken naar het terras. Zomer en winter geniet hij hier van de boten die de jachthaven van Wemeldinge in- en uitvaren. ’s Morgens in alle vroegte of na een drukke werkdag in zijn Vistro in Yerseke.

Het uitzicht is werkelijk formidabel. Juri Nolet woont bovenop de jachthaven van Wemeldinge, pal aan de Oosterschelde. Vanaf zijn terras is het geen vijftien meter lopen en hij staat aan het water. Zijn nieuw ingerichte tuin legt op bijzondere wijze de verbinding tussen zijn ‘strandhuis’ en de jachthaven; een strakke, wit gepoedercoate erfafscheiding tegen strak hardhouten buitenparket. Nolet: “De planken zijn nu nog warm bruin, maar het vergrijst straks, net als teak. Zodat het nog meer een maritieme uitstraling krijgt.”

Toen het plan ontstond om de tuin opnieuw in te richten, was de keus voor buitenparket snel gemaakt. “Dit buitenparket is zo’n mooi systeem: het klikt vast, je ziet helemaal geen schroeven en het is superstrak gelegd.” Hij kende Van Den Dongen Parket al door de plankenvloer in huis en de vloer in de Vistro die recent nog werd gedaan. “Ook het verlichtingsplan is prachtig geworden. Het is zelfs in de trap naar het water verwerkt. Vakwerk, daar is echt niks op aan te merken.”