Nieuw en oud naadloos aangesloten

Het huisje aan de ring van ’s Heer Abtskerke blijkt binnen verrassend ruim omdat het zo ver naar achteren doorloopt. Het huis is getrapt met niveauverschillen, zelfs tot in de tuin. Frank en Sietske Alblas kozen een inrichting met een uniek karakter. Overal kleur. En toch heerst er eenheid. Zonder dat het lijkt op de folder van een meubelzaak. Sietske is beeldend kunstenaar en heeft een duidelijke voorkeur voor leuke en unieke items: ‘Ik houd niet van symmetrie. Ik heb een hekel aan van die huizen met twee identieke vazen met identieke bloemen voor het raam.’

Frank is handig en doet bijna alles zelf in huis. “Alleen de nieuwe vloer in de keuken was lastig. Het huis is al verdeeld in niveaus, met verschillende vloeren. We wilden per niveau één doorlopende vloer en in de voorkamer lag een gelig gelakte vloer met groef. De uitdaging zat hem in het naadloos laten doorlopen van de oude vloer in de nieuwe vloer. Hier was een professional nodig en de enige die deze garantie af wilde geven was Van den Dongen parket.” Sietske: ‘Zij waren echt bereid om tot het uiterste te gaan om het in orde te maken.”

De blijvende waarde van hout

Houten vloeren waar door de jaren heen goed voor is gezorgd, blijven mooi. Koop je een bestaande woning, waar de parketvloer je minder van aanspreekt, dan zijn er tal van mogelijkheden om een parketvloer te moderniseren of aan te passen aan je persoonlijke smaak met nieuwe behandelingen of tinten. Deze vraag speelt vaak ook bij een uitbouw of een verbouwing waarbij binnenmuren worden verwijderd. Omdat in de woning van Frank en Sietske de oude, massieve planken waren gaan ‘schotelen’ konden ze zover worden afgeschuurd dat ongewenste groeven verdwenen. Het doorleggen van nieuwe planken aan een bestaande vloer blijft evengoed altijd een uitdaging. Heerlijk om het vakmanschap te laten zien!