Puur en pastel

De kapstok in de garderobe is handgemaakt. Net als het bankje dat eronder staat en de kapstok in de bijkeuken. Stoer en robuust, in diepdonker hout uitgevoerd. Een prachtig samenspel met de warme aardetinten en matte pastels die in het hele huis terug komen. De pure stijl van Dieneke Weststrate komt tot uiting in haar eigen sieradenlabel, maar is ook nadrukkelijk aanwezig in de monumentale, nieuw gebouwde ‘boerenwoning’ in ‘s Gravenpolder. De familie Weststrate is er net pas ingetrokken.

De landelijke meubels zorgen samen met de warme houten vloer voor een stuk gezelligheid in de enorme living met open keuken. Dieneke: “We woonden eerst in een schattige tussenwoning en daar pasten deze meubels. We hebben nu wel wat nieuwe meubels nodig. Sommige laten we op maat maken. We hebben nu zoveel meer ruimte; de eerste dag na de verhuizing bleef Eva, onze dochter van 2 jaar, maar rondjes rijden door de woonkamer met haar loopfiets.”

(lees onder de foto’s verder)

Het is het eerste wat ze hoort als mensen naar hun nieuwe huis komen kijken. “De ruimte inderdaad, en de muren, daar begint ook iedereen over.” De matte grijsbruine tint legt een warme basis voor speels uitgekozen accessoires en stillevens in frisse pastels zoals oudroze en mosgroen. Soms nieuw, soms oud. “Mijn oma is gek op rommelmarkten, rond de verhuizing ben ik even bij haar gaan shoppen…”

Hun nieuwe woning heeft niet alleen grotere maar ook meer kamers. Een eigen werkkamer bijvoorbeeld, waar Eva kan spelen terwijl Dieneke aan haar sieraden werkt. “Ik heb sinds anderhalf jaar een eigen sieradenlijn. Ik werk veel met stoere, natuurlijke materialen, zoals leer en metaal.” En het kleurengamma dat blijkbaar bij Dieneke past. Puur en pastel, een prachtige combinatie.