Authentiek eigentijds warm en modern

In Brasserie en Hotel Katoen ligt de lat hoog. Het idee voor een High End hotel en brasserie in Goes ontstond jaren geleden. Eigenaar Ron Diephout had altijd al bepaalde ideeën bij het prachtige pand dat zo lang leeg stond. Het is uiteindelijk een prestigeproject geworden, waarbij alles moest kloppen. En dus ook de vloer.

Ron is afkomstig uit een echte horeca-familie. Hij heeft jarenlang gewerkt als chef-kok en op dat vlak al zijn doelen behaald. Vanuit die ervaring heeft hij zichzelf een standaard gezet: kwaliteit en beleving. Diezelfde ambitie en hoge standaard herkende Ron in Bart van den Dongen. Ook in de vloer werd niets aan het toeval overgelaten. Je ziet het in de manier waarop de deurmatten naadloos doorlopen in de vloer en het hoge niveau van afwerking.

Alles is strak en af. Stalen panelen en een stalen entree. Lederen stoelen en kussens en dierenhuiden op de vloer van je hotelkamer. Denim lampenkappen en luchtige gordijnen. Ruwhouten tafeltjes en betonnen gietvloeren. Overal is de keus gemaakt voor pure en robuuste materialen. De sauna werd afgetimmerd met Barn Wood van een schuur uit Oostenrijk. Zelfs de deurhangers zijn van leer. Het draait allemaal om beleving. En in die beleving past geen standaard vloer.

In die hoge standaard speelt ook hygiëne een grote rol. De kamers moeten fris zijn, mensen moeten voelen dat het schoon is. Niet de eerste reden die je zou verwachten bij de keuze voor een bepaalde vloer. Toch heeft Ron mede daarom gekozen voor een parketvloer. Alles draait immers om het gevoel – ook een schoon gevoel. Wie kent niet het gevoel ‘s ochtends je voeten te zetten op het warme, hoogpolige tapijt, en je bedenkt je dan dat duizenden hotelgasten voor jou dit ook hebben gedaan…