Vloerverwarming

Parket op vloerwarming

Parket met vloerwarming is heerlijk! Het behaaglijke comfort van vloerverwarming past zelfs uitstekend bij de warme sfeer van een houten vloer. Het is een wijdverbreid misverstand dat houten vloeren en vloerverwarming niet samengaan. Al jarenlang leggen wij probleemloos vele soorten parket met vloerverwarming, ook in (nieuwbouw)appartementen en woningen waar deze al standaard in de dekvloer ligt. Een groot voordeel: met verwarming onder de vloer heeft u geen ontsierende radiatoren. U ziet dus nog meer van uw schitterende parketvloer!

Met vloerverwarming geniet u van behaaglijke, gelijkmatige warmte, die direct vanaf de vloer verwarmt en niet langs het plafond stoffige lucht circuleert. Parket met vloerverwarming is in vrijwel elke situatie heel goed mogelijk. In onze showroom vindt u voor iedere smaak en woning een vloer die toepasbaar is met vloerverwarming (of met vloerkoeling en zgn. aardwarmte). Parket met vloerverwarming vergt wel de nodige kennis en specialistische producten. Komt u daarom vooral even langs om u goed te laten informeren, want wij maken maar al te vaak mee dat zelf gelegd parket op vloerverwarming door slecht inmeten of gebrek aan kennis wel voor problemen zorgt.

Al sinds de opkomst van vloerwarming zijn wij specialist in parket met vloerverwarming, zowel qua kennis als qua systemen. Omdat massieve hardhouten planken te veel warmte tegenhouden, adviseren we bij voorkeur meerlaagse parketsystemen: enkele lagen hout en plaatmateriaal met een speciaal gedroogde hardhouten toplaag die meerdere keren kan worden geschuurd. Door meerlaagse systemen met een warmtebestendige lijm aan de dekvloer te verlijmen, worden ze veel stabieler en wordt de werking in het hout tot een minimum beperkt. Bovendien is de overdracht van de warmte beter, omdat ze rechtstreeks doorgegeven wordt aan het hout.
Parket met vloerverwarming moet voldoen aan de volgende globale regels:

  • De warmte moet door de houten vloer heen kunnen;
  • Het toegepaste vloersysteem moet tegen vloerverwarming kunnen;
  • Het hout moet speciaal gedroogd zijn.

Mits hieraan voldaan kunt u jarenlang genieten van uw parket op vloerverwarming!

Meer weten over parket met vloerverwarming? Lees hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen.