Geluidsisolatie

Genieten in stilte

Het mooiste compliment voor een stijlvol appartement is een karakteristieke houten vloer. Wat houdt u tegen? De geluidsnormen die gelden in appartementen zijn bij de door ons gelegde vloeren geen enkel probleem, naar welke soort hout uw voorkeur ook uitgaat. Dankzij de juiste geluidsisolerende systemen, onze specialistische kennis en ervaring kunt u met een gerust hart kiezen voor een houten vloer die past bij het karakter van uw appartement.

Parketvloeren geluidsisolerend leggen

Een harde (parket)vloer in appartementen kan zorgen voor geluidsoverlast voor de buren. Voetstappen veroorzaken trillingen, die direct worden overgebracht via de betonnen constructie. Met de juiste isolatie en de juiste manier van leggen worden deze trillingen opgevangen. De parketteur legt de parketvloer dan zo dat de vloerdelen en de constructie elkaar niet raken. De ondervloer bepaalt welke geluidsisolatie toegepast moet worden in uw appartement.

(lees onder de foto’s verder)

Traditionele zandcement dekvloeren

In appartementen waar de dekvloer direct op het beton is aangebracht, worden trillingen vanuit de houten vloer via de dekvloer (zandcement of anhydriet) overgedragen op de betonnen constructie wat zal doorklinken naar naastgelegen ruimtes. Dit veroorzaakt geluidsoverlast in de omliggende appartementen. Vaak stelt de Vereniging van Eigenaars daarom de eis dat een harde vloerbedekking als parket zwevend geplaatst moet worden op een speciale geluidsisolerende tussenvloer.

Zwevende dekvloeren

Tijdens de bouw van nieuwbouwappartementen wordt
tegenwoordig meestal een zwevende dekvloer aangebracht, waarbij een speciale mat tussen dekvloer (zandcement of anhydriet) en beton de trillingen opvangt. Hierbij wordt de geluidsisolatie dus al door de bouwer verzorgd. Parket leggen op deze ondergrond vereist specialistische kennis op basis van een correcte berekening. Het is ook van groot belang dat de vloer vrij blijft van allle bouwkundige delen. Daarom is het noodzakelijk dat het parket verlijmd wordt aan de dekvloer, om te voorkomen dat de vloer gaat werken en de wanden raakt. Bovendien verhoogt het de massa van het totale vloerenpakket, wat de geluidsisolatie ten goede komt.

Bij Van den Dongen kunt u erop vertrouwen dat uw onderburen niet ongewenst ‘meegenieten’ van uw houten vloer. Kom gerust eens langs voor een kennismaking.