Buitenparket

Karakter voor buiten

Ons leven verplaatst zich meer en meer naar buiten. Wie in zijn interieur heel bewust kiest voor een fraai houten vloer met karakter wil het meestal niet met minder doen op zijn terras, zijn balkon, zijn veranda of zijn patio. Met buitenparket wordt je tuin daadwerkelijk een verlengstuk van je woonkamer. Ons hardhouten buitenparket met onzichtbare bevestiging is een van de meest exclusieve vloeren voor buiten die op dit moment verkrijgbaar zijn. Welke houtsoort u ook kiest, het betreft enkel hoogwaardige houten vloeren, die naar wens sfeervol kunnen worden aangelicht met ingebouwde verlichting.

Het buitenparket dat wij bieden bestaat uit een hoogwaardig systeem van vloerdelen, die door middel van speciale composiet clips onzichtbaar worden bevestigd op een hardhouten onderconstructie. U ziet dus geen schroeven of proppen, enkel de fraaie lijnen van uw buitenparket. De clips zijn bestand tegen verkleuring en verwering door zon en regen en vangen op unieke wijze de werking van de delen op. De hardhouten onderconstructie wordt bij voorkeur aangebracht op een betonnen onderplaat. Eventueel kan met een gestabiliseerd zandbed en betonnen tegels een voldoende vlakke en sterke onderconstructie worden gebouwd. Speciale ‘vloerdragers’ maken plaatsing van buitenparket op balkon of dakterras mogelijk.

Buiten worden wel andere eisen gesteld aan hout en vanzelfsprekend is niet iedere houtsoort geschikt voor buitenparket. We selecteerden onze houtsoorten op eigenschappen die de vloeren duurzaam maken maar vooral ook heel prettig in gebruik zijn. Daarbij is heel bewust gekozen voor houtsoorten met antislipeigenschappen. Om die reden zijn onze vloerdelen vlak uitgevoerd en niet met de bekende profilering zoals in vlonderplanken. Naar onze mening heeft dit profiel namelijk meer nadelen dan voordelen; algen en mossen kunnen zich beter hechten in het profiel dan op een vlakke plank. Bovendien is een vlakke plank veel makkelijker te reinigen.
Buitenparket leveren wij in een viertal houtsoorten:
• Ipé
• Merbau
• Padoek
• Teak