BLUE Amsterdam - Amsterdam

Een ‘urban treehouse’ in hartje Amsterdam, met een waanzinnig uitzicht over de hoogste daken van de hoofdstad. Dat was het concept waar designer Sander Vredeveld mee speelde bij het nieuwe interieurdesign van restaurant Blue. Zijn inspiratiebron was het gevoel dat het restaurant, zelf gevestigd in een hoge toren met vrij uitzicht, hem gaf. Het vrije gevoel dat je als kind hebt in je eigen boomhut: on top of the world!

 

Hij trok het concept in het hele pand door: met de centrale liftschacht als stam, de vloer en het plafond als takken. In materialen, kleuren en patronen speelde hij hier op subtiele wijze op in. Het restaurant is één grote, open ruimte met fantastisch uitzicht vanaf ieder tafeltje. Om niet af te leiden van het uitzicht, koos hij een aards kleurenpalet en gebruikte hij veel hout om een intieme sfeer te creëren. Uiteraard met een prachtige houten parketvloer.

Van den Dongen parket werd gevraagd om de trap opnieuw te bekleden en de warm gevlamde eikenhouten vloer te leggen in restaurant Blue. De lat van de designer lag hierbij hoog: de vloer werd gelegd in een uniek patroon dat de beleving van een boomhut moest versterken: een rond gelegd patroon haaks op de buitenwanden. Het resultaat is een unieke vloer van 150 m2, waar het nodige vakmanschap aan te pas kwam.

voor de actuele openingstijden i.v.m. vakantie, klik hier