Over ons

Op karakter gekozen met vakmanschap gelegd

Als je binnenkomt in de showroom van Van den Dongen Parket, stap je binnen in een andere wereld. Het hoge industriële plafond in combinatie met de robuuste materialen roept de associatie op met een kunstgalerij waar de vloeren als schilderijen aan de muur hangen. Met als enig verschil dat je in de galerij van Wim en Bart van den Dongen wél mag voelen.

Wim van den Dongen startte in 1987 zijn eigen zaak in houten parketvloeren. Na 40 jaar in de branche is hij nog steeds gefascineerd door het materiaal. Hij ziet direct als mensen binnenkomen welke type vloer zal aanspreken. “Vloeren hebben een karakter, net als mensen. Naast het karakter van de vloer beïnvloedt ook het karakter van het huis de keuze voor een bepaalde vloer. “Een monument vraagt om een mooie visgraat vloer, terwijl een landhuis vraagt om brede houten vloerdelen.” De ambitie die opvolger Bart van den Dongen heeft met het bedrijf ligt even hoog, maar verlegt wel het accent.

De scope wordt breder. Onder zijn leiding groeide het bedrijf de zakelijke en hospitality markt in, waar het vakmanschap zich op heel andere criteria moet bewijzen. En de ambitie stopt daar niet. In vloeren is Van den Dongen nu al de beste volgens Bart. “Nu wil ik dat we de beste zijn in gevelbekleding, buitenterassen en interieurbouw. Ik vind hout een schitterend product en wil er alles mee kunnen.”

De eisen aan het werk zijn in de zakelijk markt niet anders dan in de particuliere markt, maar dat komt voornamelijk door de hoge eisen die binnen Van den Dongen worden gesteld. Bart: “Dat is ook de reden dat we geen bulkprojecten willen doen, waarbij de prijs voorop staat. Als de eisen zo ver omlaag gaan dat onze eigen kwaliteitsnorm onder druk komt te staan, dan zien we er liever van af.” Bart eist niet alleen veel van zichzelf, maar ook van de vloerleggers. Vakmanschap tot in het kleinste detail. Dat maakt een vloer een echte Van den Dongen.