Blog – Gylian de Visser


Oké, eerlijk is eerlijk… In de afgelopen tijd ben ik veel zelf aan het woord geweest over al mijn plannen en ambities met Van den Dongen. Het is ook moeilijk om dat niet te doen als je ergens zó enthousiast over bent. Maar er is iemand die mijn enthousiasme deelt! Iemand van wie het misschien nog wel veel makkelijker aan te nemen is hoe gaaf onze nieuwe machines zijn: interieurbouwer Gylian de Visser! Dus laat ik hem vandaag lekker aan het woord.

 

Dus, wat zegt Gylian ervan..?

 

Om maar met de deur in huis te vallen, zijn die nieuwe machines echt zo gaaf als Bart zegt?

“Absoluut. Ik heb een zesdaagse cursus moeten volgen om de volledige capaciteit van de nieuwe machines te kunnen benutten. De nieuwe CNC machine bijvoorbeeld combineert twee machines inéén. De machine zaagt de panelen op maat en boort direct de gaten op de tiende millimeter nauwkeurig. De kantenaanlijmer Akron 1300 machine werkt de gezaagde panelen vervolgens af met kantband: niet verlijmd, maar door airforce; hete lucht smelt de afwerkband naadloos samen met de panelen. Normaal moest je die kantband aanlijmen. Dat kost superveel tijd en is nooit echt netjes. Deze machine doet het in één handeling foutloos en freest het bandje exact op dezelfde dikte van de plaat. Het enige nadeel is dat je vergeet hoe ouderwets de machines waren waar je eerst mee werkte. Ik ben nu eigenlijk al verwend…”

 

Is dat voor jou de belangrijkste reden om bij Van den Dongen te werken?

“Ik heb bij verschillende interieurbouwers gewerkt en de nodige ervaring in het vak. Ik heb dus ook gezien hoe het er in de interieurbouw aan toe gaat, wat de ontwikkelingen zijn en wat Van den Dongen anders doet. Hoe vaak ik niet heb meegemaakt dat er teveel of te weinig kastjes worden gemaakt, of dat er een paar centimeter overblijft tussen het laatste kastje en de muur… Door hele goede machines in te zetten en de mensen goed op te leiden om ermee te werken, kun je heel veel fouten voorkomen! Daarnaast wordt binnen Van den Dongen gebruikgemaakt van de ervaring die er al is bij mensen die al in dienst zijn. Bart heeft me bijvoorbeeld ook gevraagd mee te denken over de aanschaf van de machines en welke opties erop moeten zitten.”

 

vd Dongen-6030  screenshot blog bart gebakken lucht 1

 

En krijg je ook genoeg uitdaging en kansen bij Van den Dongen?

“Jazeker. Ik hou van uitdaging, dat is zelfs een van de belangrijkste redenen. We zijn op zoek naar nieuwe interieurbouwers, maar we staan in zekere zin nog aan het begin. Alles is nieuw, we moeten het samen gaan bewijzen! Dat vergt van iedereen veel inzet. Daarnaast is werken met hout hier echt nog een vak. Toen ik hier kwam werken ben ik eerst gewoon meegegaan met het leggen van de vloeren. Het vak van parketteur kende ik helemaal niet. Maar het echt pas leggen van houten vloerdelen, naadloos aansluiten op een tegelvloer of rond een haard… niet iedereen kan het, maar het is echt supermooi werk! Ik geniet sowieso van werken met mijn handen. Dingen maken waar mensen ook blij van worden, dat geeft heel veel voldoening. Bij Van den Dongen wordt er pas gestopt als het resultaat superstrak is!”

 

Gylian, bedankt!

Bart