Blog – Cindy Franssen


Een tijdje terug was in onze blog onze nieuwe interieurbouwer Gylian aan het woord. Daar kwamen zoveel leuke reacties op, dat we het gewoon nog een keer gaan doen! Interieurstyliste Cindy Franssen is sinds kort ons nieuwe gezicht in de showroom. Ze geeft sinds enkele maanden styling- en interieuradvies aan klanten, en ontwerpt ook de nieuwe showroom waar we straks naartoe verhuizen. Cindy aan het woord!

Dus, wat zegt Cindy ervan..?

 

Wat doe je nu precies bij Van den Dongen?

“Ik help mensen bij de styling van hun maatwerk interieur. Vaak komen mensen binnen met een bepaald beeld voor ogen, iets wat ze hebben gezien in een interieur- of een designmagazine. Ik zie het als mijn uitdaging om dat beeld te vertalen naar die ene unieke sfeer, die mensen zelf niet zo makkelijk kunnen creëren. Daarbij moet het tot in detail kloppen: het ontwerp moet bij de klant zelf passen qua smaak maar ook qua levensstijl. Wit of zwart hoogglans is prachtig maar niet zo praktisch met kinderen… En greeploze kasten zijn superstrak, maar hoe open je de vaatwasser?”

Waar word jij als interieurstylist enthousiast van?

“Ik wil mensen inspireren. Uitdagen om net even verder te kijken dan een wit keukenfront met antraciet blad. Dat hoeft niet duur te zijn. Kleine, maar speciale details zijn vaak genoeg om een eenvoudig ontwerp toch heel bijzonder te maken. We hebben een uitgebreide collectie schitterende decoren. Zo zie je steeds meer decoren met relief of zelfs met een textiel afwerking. Dat geeft een kast echt een uniek karakter. Bovendien hebben we supergave grepen in de Art & Craft collectie, die rondom gegraveerd zijn. Op een matzwarte keuken wordt dat super speciaal, zeker boven een matte geborstelde koperen plint…”

Hoe ben je bij Van den Dongen terechtgekomen?

“Marnix is een oud-collega van me. We hebben contact gehouden, ook omdat mijn vorige werkgever samenwerkte met Van den Dongen voor bijzondere parketvloeren. Zo heb ik eerst Wim leren kennen en later Bart. Ik vind het mooi hoe gepassioneerd zij over hun vak kunnen praten. De klik was er direct. Ik ben er echt trots op dat ik nu deel mag uitmaken van het team. De sfeer is heel fijn en persoonlijk, Van den Dongen is een menselijk en eerlijk bedrijf dat goed is voor de klanten. We zouden alleen nog nieuwe collega’s kunnen gebruiken, omdat het met steeds meer mooie projecten ook steeds drukker wordt.”

Kun je al iets zeggen over de nieuwe showroom?

“Jawel! Het wordt echt heel mooi en open, maar ook praktisch. Je wilt een goede basis voor jaren: een prettige ruimte om mensen te ontvangen en gesprekken te voeren. Dat vraagt om een bijzondere balans: je hebt natuurlijk verschillende collecties die je wilt laten zien en je wilt laten zien wat je kunt, maar het mag niet overdone zijn. Bovendien wil je in je inrichting niet kiezen voor materialen die over drie jaar niet meer leverbaar zijn. Er komen wel een paar bijzondere details in, maar ook die hoeven niet de hoofdprijs te kosten. Als de sfeer maar uniek is, eigenlijk is dat altijd de uitdaging. Ook bij klanten.”

Cindy, bedankt voor je enthousiasme!

Bart

 

P.s. heb jij interesse om de nieuwe collega van Cindy te worden? Wij zijn op zoek naar een ervaren interieurbouwer, een montagemedewerker met ervaring in interieurbouw en een parketteur (in opleiding).