Blog – vol verwachting klopt…

Bijna Pakjesavond!

Het blijft op een of andere manier toch spannend. Hoe subtiel – of onsubtiel – je je hints ook hebt laten vallen in de afgelopen weken, je moet nog maar afwachten of je echt gaat krijgen wat je wilt. Wie mij een beetje kent, snapt dat dat ook niet mijn ding is. Echt helemáál niet mijn ding. Je kan niet alles afdwingen, maar als ik eenmaal mijn zinnen ergens op heb gezet… En dan heb ik het niet meer over Pakjesavond natuurlijk.

 

Ik ben realist genoeg om te weten dat de praktijk soms weerbarstig is: er zit een levertijd op machines of nog een huurcontract op je nieuwe pand, je moet tegen de juiste mensen aanlopen die je bedrijf écht verder gaan brengen. Maar toch, het blijft lastig. Ik ben er geen held in, en ik zal de eerste zijn om dat toe te geven. Want is er een akeliger gevoel dan dat je misschien ‘nee’ moet verkopen, terwijl alles in je zegt dat ‘ja’ voor het grijpen ligt?­­­

 

Aan de andere kant is het ook niet niks om investeringen te doen in een machinepark voordat je orderportefeuille vol zit. In je hoofd en op papier begint je bedrijf steeds meer vorm te krijgen, maar in meer opzichten dan een control-freak prettig vindt, is het toch ook afwachten of je gaat krijgen wat je wilt. Voor een deel kun je dingen afdwingen – zo weet ik zeker dat onze nieuwe machines straks iets unieks kunnen in een ruime regio – maar toch.

 

Je kan niet alles afdwingen,

maar als ik eenmaal mijn zinnen

ergens op heb gezet… 

 

In de afgelopen tijd heb ik veel beslissingen moeten nemen met een lange horizon. En dan met name ook grote, spannende dingen die heel hoog bovenaan mijn zakelijke verlanglijstje staan. Daar hangt voor mij dus ook heel veel vanaf. Een nieuw pand is voor mij meer dan een showroom met ruimte om productie te draaien voor het maatwerk interieur. Het nieuwe pand moet de plek zijn waar wij onze visie letterlijk en figuurlijk gaan uitdragen…

 

Weet je wat ik eigenlijk nog het spannendste vond in het afgelopen jaar? Het vinden van de juiste partners en personeel. In het avontuur dat ik als ondernemer aanga, ben ik voor een groot deel afhankelijk van de expertise en ervaring van de mensen waarmee ik het ga doen. En zij moeten op hun beurt op mijn visie en ambitie in durven stappen. Gelukkig kan ik dit punt inmiddels wel afstrepen op mijn zakelijke verlanglijst: ik heb nu al een topteam.

 

Nou geloof ik zelf al een paar jaar niet meer in Sinterklaas. En ik ben groot genoeg om te weten wie stiekem de cadeautjes betaalt. De magie van pakjesavond zit er vooral in dat iedereen zijn best doet elkaar iets te geven wat de ander echt graag wil. Dat is toch het mooiste cadeau dat je kunt krijgen? Voor mij wel tenminste. Ik heb er zin in.

 

Iedereen een fijne pakjesavond gewenst!

Bart