Blog – Gebakken lucht

‘Je schrijft er nogal luchtig over’. Als dat zo is overgekomen in mijn vorige blog, dan moet ik iets rechtzetten. Natuurlijk is het eng. Doodeng zelfs, om zo’n gigantische investering te doen in kapitale machines – met geleend geld. Verstandelijk haal ik misschien mijn schouders op omdat alle berekeningen zeggen dat we het er makkelijk uithalen. Maar als je daadwerkelijk je handtekening onder de order zet, dan denk je wel even ‘wow, doe ik dit nou echt…?’

Ik ben niet helemaal gek natuurlijk, als ondernemer. Er liggen degelijke berekeningen onder deze investering, anders zou de bank er uiteraard ook niet in meegaan. Maar cijfers zijn geduldig en de markt kan grillig zijn – dat hebben we allemaal in de afgelopen jaren wel gezien. Mijn vertrouwen in deze investering zit met name in de machine zelf, die onder extreem hoge temperatuur plaatwerkmateriaal naadloos kan afkanten. De enige in een ruime regio.

 

“Een unieke belofte voor horeca of zorg,

en eigenlijk elke zakelijke omgeving die

hoge eisen stelt aan hygiëne.”

 

Nou zal ik proberen niet door te slaan in technische details, maar we praten hier wel over echt iets bijzonders. De gloednieuwe machine die in onze werkplaats komt te staan, kan de kopse kant van meubelplaat naadloos sealen. Dit betekent dat er geen naad zit waar vuil in kan komen of die de plaat kwetsbaar maakt voor beschadiging. Een unieke belofte voor horeca of zorg, en eigenlijk elke zakelijke omgeving die hoge eisen stelt aan hygiëne. En aan iedereen die van mooi houdt. Want door de ontbrekende lijmnaad kunnen we het zo strak afwerken, dat het wel spuitwerk lijkt.

En ja, daar word ik dus heel enthousiast van. Vooral, omdat ik graag een bijzondere positie in wil nemen in de markt: een positie die gebaseerd is op vakkennis en kwaliteit. Ik wil niet hetzelfde gaan doen als andere interieurbouwers. Ik wil iets toevoegen in de markt, ik wil naast onze kennis van hout, ook technische kennis toevoegen. Samen met externe designers 100% maatwerkinterieurs ontwerpen, juist in omgevingen waar de lat echt hoog ligt.

Dus, ja, ik heb een hele spannende investering gedaan en daar doe ik zeker niet luchtig over. Ik zal wel opgelucht zijn als we eenmaal draaien, zodat ik aan iedereen kan laten zien dat dit geen gebakken lucht is. Nee, dit is echt gaaf én dubbel en dwars de investering waard!